donderdag 25 april 2019


opdracht; Van hier naar daar. Hoe glijd je als schrijver van de ene sfeer in de andere? Begin met een technisch detail en eindig met een emotioneel tafereeltje. Letterlijk.
“Het was een Harley Davidson Liberty” is de eerste zin.
“Met een trotse glimlach streelde ze de haren van haar dochtertje.” is de laatste.
Max. 250 woorden


Het was een Harley Davidson Liberty. Anne aarzelde. Dit was toch niets voor haar... Zoals er zoveel niets voor haar was, dacht ze boos. Vooruit, weg met die gedachten! Weg uit dit vooraf uitgestippelde leven!

Eenmaal op de moto voelde ze de spanning van de afgelopen maanden wegebben. Plots leek het of er weer mogelijkheden waren. De wereld was heus wel groter dan haar huis, haar kat en haar twee kinderen. Ze zou het best aankunnen om opnieuw een job te zoeken, ook mét de kinderen. Het zou allemaal wel loslopen. Ze begreep niet hoe ze zo lang had kunnen piekeren. Ze was er ongemerkt in weggegleden. Maar nu, op deze moto leek de wereld aan haar voeten te liggen. Wat talloze zelfhulpboeken niet hadden klaargespeeld, lukte de Harley in een oogwenk.

Het was vijftien jaar geleden dat ze op een moto gezeten had. Ze was een andere vrouw geweest.  Een die ze nooit meer zou kunnen worden, had ze gedacht. Maar ze had het mis gehad.

Toen ze gierend weer tot stilstand kwam voor haar dochters, schitterden haar ogen van pret. Met rode wangen stapte ze af.
“Mama, ik wil later ook op zo’n moto rijden, en dan word ik Formule 1 piloot!”, zei Imke van vijf.
“Natuurlijk, schat,” zei Anne. “Je kan alles worden wat je maar wil, als je maar in jezelf gelooft.” Met een trotse glimlach streelde ze de haren van haar dochtertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten