maandag 8 mei 2017

Voor deze tekst was de schrijfopdracht in 2012: schrijf een artikel als Cyberreporter in 2030


Tongscanner verhindert nieuwe epidemieën



Gent, 19 februari 2030. Het Verenigd Front van Wetenschappers VFW is er in geslaagd om een apparaat te ontwerpen dat nieuwe epidemieën verhindert. De tongscanner identificeert dragers van ziektes reeds in het eerste stadium van de ziekte. Deze snelle detectie kan een einde maken aan de epidemieën die de wereldbevolking het laatste decennium grotendeels hebben gedecimeerd.

Jan De Vries, directeur van de Europa-divisie van het internationale Front van Wetenschappers, is bijzonder opgelucht. Na vijf jaar van intensieve internationale samenwerking heeft het VFW-team eindelijk een manier gevonden om ziektes tijdig op te sporen. “Het werd hoog tijd.” aldus De Vries. “Er moest iets gebeuren om de golf van ziektes die de wereld teistert sinds de Olympische Spelen van 2020 in Addis Abeba een halt toe te roepen. Een nieuwe epidemie was de mensheid fataal geworden, zeker nu alle wereldstructuren ingestort zijn. Na de val van de toenmalige VN, bleef immers alleen nog het Front over om iets te doen tegen de chaos.”

Nu is er dus de tongscanner. Het internationale team van wetenschappers ontdekte dat op de tong ziektes reeds in het vroegste stadium gedetecteerd kunnen worden. “Dragers van ziektes blijken zeer snel gescreend te kunnen worden via de tong. De combinatie van warmte en speeksel maakt van de tong een zeer accuraat lichaamsdeel dat een onmiddellijke en waterdichte diagnose geeft.” legt De Vries uit.

De scanner heeft uiteraard draadloos toegang tot de Internationale Medische Database met de volledige medische voorgeschiedenis van de gescande persoon en signaleert meteen elk verdacht symptoom.

Uit eerbetoon aan de betreurde Japanse Frontgeleerde Sato, die als eerste op het idee kwam om te screenen via de tong, werd de tongscanner eerst getest in zijn zwaar geteisterde geboortestad Tokio. Sato, die besmet raakte tijdens zijn veldwerk tussen de zieken, maakte het succes van zijn tongscanner helaas niet meer mee.


Sinds de installatie van tongscanners aan de ingang van elke wijk en elk groot gebouw, slaagde Tokio erin om het aantal zieken terug te dringen. Overal ter wereld wordt opgelucht gereageerd. De installatie van tongscanners wereldwijd is gepland voor de komende weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten